Smash neemt met haar leden deel aan de tennis-interclubcompetitie.
In deze competitievorm spelen verschillende ploegen van de verschillende regionale tennisclubs tegen elkaar in een poulevorm. Zowel jong als oud kan aan deze competitie deelnemen. De competitie begint vanaf de tweede week van de paasvakantie en duurt een vijftal weken. Elke ploeg speelt 1 keer per week, afwisselend thuis en uit. De winnaars van de poule stoten door naar de eindrondes om in een systeem van rechtstreekse uitschakeling tot een winnaar te komen. Hieronder vindt u meer informatie.

Meer informatie rond padelinterclub vindt u op deze pagina: Padelinterclub

Jeugdinterclub (tot en met 17 jaar)

Een ploeg bestaat telkens uit minimum 2 spelers. Er worden telkens 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd gespeeld per ontmoeting. De ploegen U9 & U11 spelen telkens op woensdagnamiddag (13.45u. & 14.45u. resp.). De reeksen U13, U15 & U17 spelen op zaterdagvoormiddag.

Gewestelijke interclub (april – mei – juni)

Iedereen vanaf 16 jaar kan vrij deelnemen aan de volwassen interclub. Spelers behorend tot U13 kunnen deelnemen indien ze 30 punten of hoger geklasseerd zijn, spelers behorend tot U15 kunnen deelnemen indien ze 15 punten of hoger geklasseerd zijn.

Bij de gewestelijke interclub worden telkens ploegen van 4 spelers opgesteld. Er worden telkens 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden gespeeld per ontmoeting. U kan zich inschrijven voor de klassementsafdelingen of de leeftijdsafdelingen (waarin er telkens een zekere minimumleeftijd geldt). De verschillende afdelingen met de bijhorende speelmomenten worden hieronder geïllustreerd:

Clubregels

  • Wie zich aanmeldt om effectief interclub te spelen, stelt zich alle wedstrijden van zijn ploeg ter beschikking; indien je vooraf weet dat je een aantal ontmoetingen niet zal kunnen spelen, kan je inschrijven als reserve.
  • De leeftijdscategoriëen die op dinsdag-, donderdag-, zaterdag- en zondagnamiddag spelen worden uitgenodigd op een warme maaltijd na de ontmoeting. Sportiviteit en beleefdheid ten opzichte van je tegenstrevers vraagt dan ook dat alle spelers van de ontvangende smash-ploeg gebruik maken van dit aanbod.
  • Voor de zondagvoormiddagploegen is er een warme maaltijd voorzien, enkel voor onze eigen Smash-ploegen
  • De deelnemersprijs bedraagt 12 euro per enkelspeler voor de thuiswedstrijden. Dit is een vergoeding voor de ballen (die eigendom blijven van de speler) en een “bescheiden” bijdrage voor de algemene organisatie van interclub, oa. warme maaltijd voor u en uw tegenstrever. Voor de deelnemers aan de recreatieve dubbelinterclub op dinsdag werd de deelnemersprijs vastgesteld op 6 euro per deelnemer (de ballen blijven eigendom van de club).
  • Als je per ploeg wil inschrijven, dient er reeds een kapitein te worden medegedeeld.