Smash neemt met haar leden deel aan de interclubcompetitie. In deze competitievorm spelen verschillende ploegen van de verschillende regionale tennisclubs tegen elkaar in een poulevorm. Zowel jong als oud kan aan deze competitie deelnemen. De competitie begint typisch de eerste week na de paasvakantie en duurt een vijftal weken. Elke ploeg speelt 1 keer per week, afwisselend thuis en uit. De winnaars van de poule stoten door naar de eindrondes om in een systeem van rechtstreekse uitschakeling tot een winnaar te komen.

Inschrijven kan op deze pagina: Schrijf je in voor interclub!

Jeugdinterclub (tot en met 17 jaar)

Een ploeg bestaat telkens uit 2 spelers. Er worden telkens 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd gespeeld. De ploegen U9 & U11 spelen telkens op woensdagnamiddag (13.45u. & 14.45u. resp.). De reeksen U13, U15 & U17 spelen op zaterdagvoormiddag.

Gewestelijke interclub (april – mei – juni)

Iedereen vanaf 16 jaar kan vrij deelnemen aan de volwassen interclub. Spelers behorend tot U13 kunnen deelnemen indien ze 30 punten of hoger geklasseerd zijn, spelers behorend tot U15 kunnen deelnemen indien ze 15 punten of hoger geklasseerd zijn.

Bij de gewestelijke interclub worden telkens ploegen van 4 spelers opgesteld. Er worden telkens 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden gespeeld per ontmoeting. De verschillende afdelingen kunt u terugvinden via onderstaande link: https://www.tennisvlaanderen.be/gewestelijke-interclub.

U kan er ook voor kiezen om dubbelinterclub te spelen. In deze competitievorm worden 4 dubbelwedstrijden per ontmoeting gespeeld.

In onderstaande tabel vindt u de verschillende speelmomenten van de verschillende reeksen terug.

Inschrijven voor de competitie van 2021 kan vanaf nu tot en met 1 februari. Inschrijven kan zowel individueel als in groep. In de eerste week van februari wordt u dan gecontacteerd voor de definitieve opstelling van de ploegen.

Najaarsinterclub (eind augustus – september)

Een vernieuwende interclubcompetitie in het najaar. De competitie vindt plaats in poulevorm, rekening houdend met de regionale spreiding. Per poule zijn er max. 5 ploegen, Elke ploeg bestaat uit 4 spelers ( 2 mannen en 2 vrouwen). Er wordt geen eindronde gespeeld. Per interclubontmoeting worden er 4 dubbels gespeeld: 1 dubbel heren, 1 dubbel dames, 2 dubbel gemengd. Deze interclubontmoetingen vinden plaats iedere zondag vanaf eind augustus tot begin september.

Er wordt gespeeld volgens 2 leeftijdscategorieën: 25+ & 50+.

Afdelingen 25 +

AfdelingMin. en max. aantal punten per ploeg
Afdeling 1201 – 240 ptn (max. 135 punten/dubbelploeg)
Afdeling 2161 – 200 ptn (max. 110 punten/dubbelploeg)
Afdeling 3121 – 160 ptn (max. 90 punten/dubbelploeg)
Afdeling 481 – 120 ptn (max. 70 punten/dubbelploeg)
Afdeling 541 – 80 ptn (max. 45 punten/dubbelploeg)
Afdeling 613 – 40 ptn (max. 25 punten/dubbelploeg)
Afdeling 7 max. 12 ptn, enkel voor spelers met klassement 3 punten
Afdelingen 50 +
AfdelingMin. en max. aantal punten per ploeg
Afdeling 112 – 40 ptn. (max. 25 punten/dubbelploeg)

Schrijf je tot 1 juni in voor deze competitievorm. Je kan je individueel inschrijven of per ploeg. In de loop van de eerste week van juni zal je dan gecontacteerd worden wanneer we de definitieve ploegen samenstellen.

Clubregels

  • Wie zich aanmeldt om effectief interclub te spelen, stelt zich alle wedstrijden van zijn ploeg ter beschikking; indien je vooraf weet dat je een aantal ontmoetingen niet zal kunnen spelen, kan je inschrijven als reserve.
  • De leeftijdscategoriëen die op dinsdag-, donderdag-, zaterdag- en zondagnamiddag spelen worden uitgenodigd op een warme maaltijd na de ontmoeting. Sportiviteit en beleefdheid ten opzichte van je tegenstrevers vraagt dan ook dat alle spelers van de ontvangende smash-ploeg gebruik maken van dit aanbod.
  • Voor de zondagvoormiddagploegen is er een warme maaltijd voorzien, enkel voor onze eigen Smash-ploegen
  • De deelnemersprijs bedraagt 12 euro per enkelspeler voor de thuiswedstrijden. Dit is een vergoeding voor de ballen (die eigendom blijven van de speler) en een “bescheiden” bijdrage voor de algemene organisatie van interclub, oa. warme maaltijd voor jou en je tegenstrever. Voor de deelnemers aan de recreatieve dubbelinterclub op dinsdag werd de deelnemersprijs vastgesteld op 6 euro per deelnemer (de ballen blijven eigendom van de club.
  • Als je per ploeg wil inschrijven, dient er reeds een kapitein te worden medegedeeld.