Praktisch

Hieronder vindt u meer informatie over het verkrijgen van attesten, aangeven van een sportongeval en de GDPR-richtlijnen van Smash.

Handleiding terreinresevatie

Hulp nodig bij het reserveren van een terrein voor tennis of padel?
Volg de stappen in onderstaande handleiding en het lukt u zeker.

Mutualiteit

De meeste mutualiteiten voorzien een jaarlijkse terugbetaling van +/- 15 euro lidgeld. Hiervoor dient een attest te worden ingevuld. Dit gedeeltelijk ingevuld attest kunt u (na inloggen) downloaden vanuit uw Tennis Vlaanderen Spelersdashboard. Er dient enkel nog een klevertje van de mutualiteit toegevoegd te worden.

Het attest verkrijg je zo:
1. Surf naar tennisvlaanderen.be en meld u aan.
2. Scrol naar beneden. Onder clubabonnementen vindt u uw attest voor de mutualiteit terug. Wie op de ‘i’ klikt, vindt bovendien alle attesten van alle gezinsleden terug.

Sportongeval

Een blessure oplopen tijdens een tenniswedstrijd… het kan ieder van ons overkomen. Wat onderneemt u bij een sportongeval, hoe gaat dit nu praktisch in zijn werk?

1. Bij een sportongeval verwittigt u direct Anneke via secretariaat@tcsmash.com
2. U vraagt een aangifteformulier aan onze barman of u downloadt rechtstreeks het aangifteformulier hieronder.

3. Punt 2 en 3 van dit aanvraagformulier vult u zo goed mogelijk in
4. U geeft een zo goed als mogelijke beschrijving van het ongeval bij punt 4.
5. Eventueel geeft u namen van getuigen van het gebeurde ongeval door.
6. De laatste pagina laat u invullen door de behandelende geneesheer
7. Het formulier stuurt u NIET op naar Ethias want de aangifte moet op vraag van Ethias elektronisch worden doorgegeven via het secretariaat van de betreffende club.
8. U bezorgt het ingevulde aangifteformulier zo snel mogelijk terug aan het secretariaat (via mail secretariaat@tcsmash.com) of u bezorgt dit aan onze barman.
9. Anneke stuurt alles asap door naar Ethias.
10. Na enkele dagen krijgt u schriftelijk bericht van Ethias met bevestiging van aangifte. 

Belangrijk:
– De aangifte dient te gebeuren binnen de 8 dagen na het ongeval door de club. Dus is het van groot belang om asap het secretariaat te verwittigen zodat de aangifte binnen deze periode kan gebeuren.
– Ethias vraagt om alle eventuele kosten ( medicatie …) doktersattesten door te mailen / op te sturen. Vraag uw mutualiteit een overzicht van de niet terugbetaalde aandelen doktersbezoek, kiné kosten…
Bundel alles samen en neem van alle documenten een kopie zodat u dit nadien kan controleren.
– Lukt het niet om eventuele documenten / attesten door te mailen, heeft u verdere vragen met het verloop van uw dossier neem contact op met Anneke (secretariaat@tcsmash.com).

Bijkomende verzekeringsinformatie

Als lid van onze tennisclub bent u dankzij Tennis Vlaanderen verzekerd bij onze partner en sponsor Ethias. Deze unieke verzekeringspolis is uiteraard helemaal afgestemd op de specifieke noden van tennisspelers. Het resultaat van een mooi dubbelspel van Tennis Vlaanderen en Ethias. 

Wat is er nieuw binnen de verzekeringspolis van Tennis Vlaanderen? 

 – Een echte primeur binnen de sportverzekeringswereld: terugbetaling van een gedeelte van het lidgeld (€70) bij langdurige gedwongen tennisongeschiktheid (voorwaarden: ongeval voor 1 juli en minimum 3 maanden ongeschiktheid).
– Wie naast het tennisveld aan de conditie werkt en gaat joggen, wandelen, zwemmen of  fitnessen buiten clubverband, is met de polis van Tennis Vlaanderen nu ook tijdens die activiteiten gedekt voor lichamelijke ongevallen.
– Ook nieuw is de dekking voor brilschade tot €500 (mits deze schade gepaard gaat met een lichamelijk letsel).
– De kosten voor kiné met ziekenhuisopname zijn vanaf nu gedekt tot 100% van het RIZIV-tarief. Bij kinesitherapie zonder ziekenhuisopname betaalt de verzekering tot €250 terug.
– De terugbetaling van niet in de RIZIV-nomenclatuur opgenomen medische kosten bij lichamelijke ongevallen werd opgetrokken tot €875 en uitgebreid naar alle kosten (in plaats van enkel gips- en apotheekkosten).
– Voor tandprotheses krijgt u dankzij de nieuwe polis van Tennis Vlaanderen nu tot €2000 per ongeval of €500 per tand terug.

Deze verstrekte verzekering geldt voor alle leden van Tennis Vlaanderen sinds 1 januari 2017. De eerdere waarborgen uit de polis blijven uiteraard van kracht.

Privacyverklaring

Onze privacyverklaring leest u hieronder in bijlage.

Pin It on Pinterest