Overzicht deelnemende ploegen:

 

DAMES 25 3

Famke Vanden Bussche

DAMES 25 4

Griet Cocquyt

DAMES 25 4

Celine Gailliaert

DUBBEL HEREN 60

Remi Devloo

HEREN 3

Jasper Schotte

HEREN 3

Tim Wauters

HEREN 5

Jakke Vanpoucke

HEREN 50 3

Franky Grammens

U09 4

Lente Govaert

JONGENS U11 4

Alexander Depré

JONGENS U13 4

Mathis Van Der Weijst

JONGENS U17 4

Felix Depré

MEISJES U11 4

Jitse Vrielynck

MEISJES U17 4

Axelle Haspeslagh

Smash neemt met haar leden deel aan de tennis-interclubcompetitie.
In deze competitievorm spelen verschillende ploegen van de verschillende regionale tennisclubs tegen elkaar in een poulevorm. Zowel jong als oud kan aan deze competitie deelnemen. De competitie begint vanaf de tweede week van de paasvakantie en duurt een vijftal weken. Elke ploeg speelt 1 keer per week, afwisselend thuis en uit. De winnaars van de poule stoten door naar de eindrondes om in een systeem van rechtstreekse uitschakeling tot een winnaar te komen. Hieronder vindt u meer informatie.

LET OP: in 2024 werden er grote wijzigingen in de interclubformats doorgevoerd! Ook als u al jaren interclub speelt, is het dus interessant om de formats hieronder opnieuw te bestuderen.

Schrijf u in via dit formulier: Schrijf je in voor interclub tennis

Meer informatie rond padelinterclub vindt u op deze pagina: Padelinterclub

Jeugdinterclub (tot en met 17 jaar)

Een ploeg bestaat telkens uit minimum 2 spelers. Er worden telkens 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd gespeeld per ontmoeting. De ploegen U9 & U11 spelen telkens op woensdagnamiddag om 14 u. De reeksen U13 & U17 spelen op zaterdagvoormiddag om 9u30. De jeugdinterclub staat garant voor spannende matchen en een leuke teamsfeer! 

AFDELING 4 AFDELING 3 AFDELING 2
Oranje (gemengd) – U9
6 tot 9 jaar
max. 2 punten samen max. 6 punten samen max. 20 punten samen
Groen (J/M apart) – U11
10 tot 11 jaar
max. 2 punten samen max. 6 punten samen max. 20 punten samen
Geel (J/M apart) – U13
12 tot 13 jaar
max. 4 punten samen max. 10 punten samen max. 25 punten samen
Geel (J/M apart) – U17
14 tot 17 jaar
max. 8 punten samen max. 25 punten samen max. 50 punten samen

   

   • De groep U15 wordt mee opgenomen in de U17. Op die manier wordt er 1 leeftijdscategorie, U17, aangeboden.

   • In de Reeks U9 wordt er gespeeld op een 18-meterveld met een oranje bal. Er wordt gespeeld tot twee winnende set tot 4 games (tiebreak 3-3) in enkelspel. In dubbelspel wordt de derde set vervangen door een matchtiebreak tot 10 punten.

   • In de leeftijdscategorie U11 worden alle afdelingen met Groene bal en op 21 m terrein gespeeld. Er wordt gespeeld tot twee winnende set tot 4 games (tiebreak 3-3) in enkelspel. In dubbelspel wordt de derde set vervangen door een matchtiebreak tot 10 punten.

   • In de categorieën U13 en U17 wordt er gespeeld op een volledig veld met gele bal. In enkelspel wordt er gespeeld tot 2 winnende sets (tiebreak 6-6). In dubbelspel wordt de derde set vervangen door een matchtiebreak.

   • Afdeling 4 is nieuw, voorbehouden voor de instappers. Er is dus een extra afdeling, niet zozeer om de huidige 3 afdelingen op te splitsen, wel om nieuwe spelers aan te trekken die nu niet tot competitie komen.

   • Elke speler mag op 2 lijsten staan, dus een U9-speler kan meedoen in U11, U11-speler in U13 en U13-speler bij U17.

   • De regel “max. 1 speler van naast-jongere leeftijd” is geschrapt. Bv. 2 spelers U11 kunnen een volwaardige ploeg vormen en samen spelen in U13.  

  Vragen rond jeugdinterclub? Contacteer secretariaat@tcsmash.com

  Gewestelijke interclub (april – mei – juni)

  FORMAT 1: 4 enkels & 2 dubbels

  Iedereen vanaf 16 jaar kan vrij deelnemen aan de interclubcompetitie voor volwassenen. Spelers behorend tot U13 kunnen deelnemen indien ze 30 punten of hoger geklasseerd zijn, spelers behorend tot U15 kunnen deelnemen indien ze 15 punten of hoger geklasseerd zijn.

  Bij de gewestelijke interclub worden telkens ploegen van 4 spelers opgesteld. Er worden telkens 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden gespeeld per ontmoeting. U kan zich inschrijven voor de klassementsafdelingen of de leeftijdsafdelingen (waarin er telkens een zekere minimumleeftijd geldt). De verschillende afdelingen met de bijhorende speelmomenten worden hieronder geïllustreerd.

  In de Heren & Dames Open wordt er in het enkelspel gespeeld naar 2 winnende sets, sets tot 6 met tiebreak op 6-6. In het dubbelspel wordt de derde set vervangen door een matchtiebreak tot 10 punten.

  Voor de leeftijdscategorieën geldt volgende puntentelling

    

    • Heren 35 en Dames 25: in het enkelspel wordt gespeeld naar 2 winnende sets, sets tot 6 met tiebreak op 6-6. In het dubbelspel wordt de derde set vervangen door een matchtiebreak tot 10 punten.

    • Heren 50 en Dames 40: in het enkelspel wordt gespeeld naar 2 winnende sets, sets tot 6 met tiebreak op 6-6. Opgelet: derde set wordt vervangen door matchtiebreak (10 punten). In het dubbelspel wordt de derde set eveneens vervangen door een matchtiebreak tot 10 punten.

   FORMAT 2: 4 dubbels

   NIEUW:
   Naast de bestaande format (4 enkels en 2 dubbels) wordt er dit jaar ook een volwaardige dubbelformat (4 dubbelwedstrijden) aangeboden en dit in 2 leeftijdscategorieën (+18 en +40).

   Er wordt gespeeld naar 2 winnende sets tot 6 met tiebreak op 6-6. Opgelet: derde set wordt vervangen door matchtiebreak (10 punten).

   In het format Dubbel Gemengd worden in de eerste rotatie 1 Dubbel Heren en 1 Dubbel Dames gespeeld, gevolgd door 2 wedstrijden Dubbel Gemengd.

   Praktische informatie

     

     • Speeldag vervroegen mag steeds in onderling overleg

     • Speeldag verlaten mag in onderling overleg binnen dezelfde speelweek (dus een ontmoeting van bv dinsdag of zaterdag mag tot eerstvolgende zondag, of eerstvolgende maandag indien feestdag, worden uitgesteld)

        

        • In geval van uitstel door regen dient de ontmoeting binnen de 5 dagen na de officiële speeldag te worden gespeeld.

      • De thuisploeg heeft het recht om het startuur aan te passen (voor start competitie, 1 april) i.f.v. terreincapaciteit op de thuisclub:
       – 9u30 = start tussen 8u30 en 13u30
       -14u00 = start tussen 13u00 en 18u00

     Clubregels

       

       • Wie zich aanmeldt om effectief interclub te spelen, stelt zich alle wedstrijden van zijn ploeg ter beschikking; indien je vooraf weet dat je een aantal ontmoetingen niet zal kunnen spelen, kan je inschrijven als reserve.

       • Als je per ploeg wil inschrijven, dient er reeds een kapitein te worden medegedeeld.

      Vragen rond volwasseninterclub? Contacteer secretariaat@tcsmash.com

      Pin It on Pinterest